Arbeidsovereenkomsten

contract-1024x350

Arbeidsovereenkomsten

Arbeidsovereenkomsten

Waar moet u allemaal aan denken bij het opstellen en afsluiten van een arbeidsovereenkomst van bepaalde of onbepaalde tijd?

Arbeidsvoorwaardengesprek-uitgestoken-hand-2024x350

In deel A van het Handboek P&O wordt aandacht besteed aan de arbeidsovereenkomst en het inwerken van de medewerker. OnderhoudNL heeft ook een aantal modelarbeidsovereenkomsten van bepaalde en onbepaalde tijd voor u opgesteld.
Direct naar Modelarbeidsovereenkomsten

 

Personeelsreglement

Het is aan te bevelen om in de individuele arbeidsovereenkomst te verwijzen naar het aanwezige personeelsreglement. Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een personeelsreglement, of wilt u uw bestaande personeelsreglement aanpassen?
Bekijk het Basismodel personeelsreglement

 

Concurrentiebeding

In een tijdelijke arbeidsovereenkomst mag u alleen een concurrentiebeding opnemen met een goede schriftelijke onderbouwing vanwege zwaarwegende bedrijfsbelangen. Let op: bij verlenging van een tijdelijke arbeidsovereenkomst, of de overgang naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, moet u het concurrentiebeding opnieuw schriftelijk overeenkomen dan wel uitdrukkelijk vermelden dat het voorgaande beding van toepassing blijft.

Proeftijd

Ook over de lengte van de proeftijd zijn afspraken gemaakt in de Cao Sag.

Arbeidsovereenkomst Proeftijd
< 6 maanden geen
> 6 maanden tot 1 jaar maximaal 1 maand
1 jaar of langer (of onbepaalde tijd) maximaal 2 maanden

 

floris

Floris Visser

Ledenadvies
0182 - 556 124 | Stuur mij een e-mail

Downloads

De voordelen van een personeelsreglement

Stel een personeelsreglement of personeelshandboek op met alle interne regels van de organisatie waarnaar u kunt verwijzen in uw arbeidsovereenkomsten. Hierin legt u bijvoorbeeld regelingen over arbeidstijd en vrije tijd vast, maar ook gedragsregels, afspraken over het gebruik van bedrijfsauto’s, het arbobeleid, etc. Inspiratie nodig? Gebruik als voorbeeld het OnderhoudNL Basismodel personeelsreglement.

Naar Basismodel personeelsreglement

Word nu een jaar lang gratis lid!

Profiteer van onze kennismakingsaanbieding

Wij geven u nu een jaar lang gratis én vrijblijvend het OnderhoudNL proeflidmaatschap!

U betaalt gedurende een jaar na aanmelding geen contributie en bedrijfstakheffing. Het lidmaatschap stopt automatisch na een jaar. U wordt tijdens uw proeflidmaatschap door ons benaderd met informatie over verlenging.

Meld u nu aan!

OnderhoudNL Partners