Aannemen van personeel: vast contract of tijdelijke inhuur?

Aannemen personeel: uitgestoken hand tijdens arbei

Aannemen van personeel

Aannemen van personeel

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) heeft ervoor gezorgd dat u voor werknemers in vaste dienst een lagere premie betaalt dan voor werknemers met een flexibel contract. Daarnaast is de rechtspositie van payrollmedewerkers vrijwel gelijkgeschakeld met die van de eigen medewerkers van het inhurende bedrijf.

Aannemen van personeel: vaste medewerker of tijdel

Wanneer kiest u voor het in dienst nemen van vaste medewerkers en wanneer voor externe inhuur? Het OnderhoudNL Handboek P&O biedt u in het hoofdstuk 'Instroom' praktische handvatten voor werving & selectie. Hieronder vindt u meer informatie over het aangaan van een dienstverband voor bepaalde of onbepaalde tijd en tijdelijke externe inhuur.

Arbeidsovereenkomsten

U heeft een geschikte kandidaat gevonden voor uw vacature, en wilt dat hij of zij zo snel mogelijk bij u aan de slag gaat. Waar moet u op letten bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde of onbepaalde tijd?
Meer over arbeidsovereenkomsten

 

Aanstellingskeuring

Uiteraard wilt u als werkgever graag weten of uw sollicitant fysiek geschikt is voor een bepaalde functie. Bij uitzondering kan dat door middel van een medische keuring, de zogenoemde aanstellingskeuring. Let op: daar gelden wel strenge regels voor.
Meer over de aanstellingskeuring

 

Externe inhuur

Kiest u voor tijdelijke externe inhuur als oplossing voor uw personeelstekort in het hoogseizoen, ter versterking van u projectteam of om de groeiambities van uw bedrijf te realiseren? Dan heeft u de keuze tussen diverse 'constructies' zoals het inhuren van een uitzendkracht of zzp'er, payrolling en detachering.
Meer over externe inhuur

 

Ledenadvies_800x450

Downloads

OnderhoudNL Handboek P&O


Ondersteuning nodig bij uw personeelsbeleid? Gebruik het OnderhoudNL Handboek P&O voor praktische informatie over instroom, doorstroom en uitstroom van personeel. De informatie is kort en bondig en u kunt gebruikmaken van verschillende checklists.

Meer over Handboek P&O

Loonkostenvoordeel


Het loonkostenvoordeel (LKV) is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die 1 of meer werknemers in dienst nemen uit doelgroepen die vaak lastig aan het werk komen. Ga voor meer info over loonkostenvoordeel naar uwv.nl.

Naar uwv.nl

Nieuws

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!