Nieuws_1024x175

Handleiding en toolbox 'Gevaarlijke stoffen bij het bewerken van oude verflagen’

Zoals bijvoorbeeld Chroom-6

Handleiding en toolbox 'Gevaarlijke stoffen bij het bewerken van oude verflagen’

Op onze website is vanaf vandaag de handleiding en toolbox ‘Gevaarlijke stoffen bij het bewerken van oude verflagen’ beschikbaar ter vervanging van de oude handleiding en toolbox Chroom-6. Bij het bewerken of verwijderen van oude verflagen kunnen namelijk gevaarlijke stoffen zoals chroom-6, lood of andere zware metalen vrijkomen. De handleiding is bedoeld voor het veilig uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden en beschrijft de te nemen maatregelen. 

Handleiding en toolbox 'Werken met gevaarlijke sto
Handleiding en toolbox 'Werken met gevaarlijke sto

Beheersregime 2.0 Chroom-6 en andere gevaarlijke stoffen

Voor de handleiding is het ‘Beheersregime 2.0 Chroom-6 en andere gevaarlijke stoffen’ als uitgangspunt gehanteerd. U vindt het Beheersregime en het onderliggende rapport terug op Arboportaal. Ten opzichte van het beheersregime zijn enkele extra bewerkingen aan de handleiding toegevoegd. Ook komen in de handleiding aanvullende risico’s aan de orde zoals de blootstelling aan kwarts- en houtstof.

Beheersing blootstelling inhaleerbaar (verf)stof 

De essentie van het vernieuwde beheersregime en onze handleiding is dat, door de blootstelling aan inhaleerbaar (verf)stof te beheersen, ook de blootstelling aan aanwezige gevaarlijke stoffen wordt beheerst. De 'Handleiding Gevaarlijke stoffen bij het bewerken van oude verflagen', beschrijft de daarvoor te nemen maatregelen. Chroom-6 metingen zijn dan niet meer noodzakelijk.

Toolboxmeeting

Om uw medewerkers vóór aanvang van de werkzaamheden goed voor te lichten, kunt u de Toolbox 'Gevaarlijke stoffen bij het bewerken van oude verflagen’ gebruiken.

De ‘Handleiding gevaarlijke stoffen bij het bewerken van oude verflagen’ is ontwikkeld voor de sector in opdracht van de partners binnen Stichting USAG, OnderhoudNL en LBV en met MDIEU-subsidie.

Meer informatie over ‘Gevaarlijke stoffen bij bewerken van oude verflagen’
contactpersonen-blok-koen_800x450

Koen van Domselaar

Arbo & Milieu
0182 - 556 128 | 06-83 52 54 60
Stuur mij een e-mail

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt